Tuesday, December 28, 2010

Sky of love ~,~

Disini aku mahu rekomenkan kepada sesiapa yang minat menonton movie CINTa,,
The tittle of the movie is SKY OF LOVE . . . Pada mulanya aku tak percaya, bila membe aku berkata citer nie best sangat, bole wat tangkap leleh... Then, bile aku dah tgok... Ya, memang sweet sangat citer nie walaupun ending dia menyedihkan......






                                                Inilah movie yang aku maksudkan ;)


Do you know something,, rasanya dah berpuluh kali aku tgok citer nie..
Sweet sangat,, suka sangat tgok movie nie,, ~~ Kan best dpat guy mcm Hiro ( Hero dia yang kiut miut tu ) ,, sedap mata memandang. ceewahh!! hehe . :p
Citer nie menyayatkan hati aku tau , meleleh air mataku bila tgok saat hero dia mati disebabkan kanser..
huhuhu.....




                                                Inilah Hiro yang aku maksudkan..




                                                  Ini plak heroin dia , Mika ..






Heroin citer comel, setia pda yang satu.. Walaupun, lepas dia clash ngan Hiro... Ada la guy yang cuba menakluk hati dia.... Dowg pon kapel , tetapi disebabkan kuasa cinta girl nie ngan Hiro, dia tetap ngan Hiro hinggalah sampai akhir hayat Hiro tu......






Hmmmm,,, sweet kan???
so kalau nak tahu lagi, tontonlah citer nie......ok???
 ;))

Sunday, December 12, 2010

12.12....

12. 12?
satu no. yg baik right???
buat aku, tarikh ini sangat bermakna...
banyak perkara yg aku belajar..
Yeah! I'm really meant it.. ~~suatu janji, tinggal janji~~ ;(




Dear awk,,
saya tahu mungkin bagi awk lima tahun tu masa yg lama..awk pon dah lupakan saya
n mungkin awk dah delete memori kita bersama kan??? yela..kita hanya berhubung dalam phone, sekadar msj n call.. Awk jauh..jauh dari saya...bila nak jumpa, ada halangan melanda..kan??? kakak angkat awk pon tak suke kite berhubungan..yela..saya jauh...;(
tapi awk...saya sedih,terseksa...dengan rasa di hati ini....masih pada awk...
nape?nape? awk masih saya tak dpat lupakan...i miss u..love you with all my heart..bak lirik lagu kumpulan "Wonder Girls"..nobody nobody..but YOU! 
Awk,,sebenarnya, jauh di hati saya..saya harap awk menjadi milik saya lagi tapi sya tahu ia perkara mustahil..


saya tahu...mungkin perasaan saya tak sekuat mane perasaan awk..mgkin sy nie yg bertepuk sebelah tangan...atau ini satu ujian bagi saya, supaya tak mudah percaya pada lelaki...supaya saya menjadi seorang yg tabah...


Saya terkilan..nape awk wat saya begini..kalau tak sayangkan saya..Mengapa perlu wat saya mengharap pada awk..kalau tak mampu, Jujur pada saya tapi saya tahu,semuanya dah terlambat n awk pon dah lama tggalkan saya....


Thanks awk..saya nak awk tahu yang saya selalu doa agar awk luput di hati saya..n saya memang berharap dapt lupakan awk...n buat msa skrang...saya tak berminat nak bermain perasaan agi..sakit di hati ini terlalu pedih...Jangan pandang saya perempuan yang lemah, ok??


...................................................................................................


Sesungguhnya..aku bersyukur pada Allah...atas apa yg dikurniakan NYA....


Malam 10/12~~ selepas exam CDPara.........




Di suatu ketika, pada malam itu..aku telah mengikuti ceramah agama....
Ustaz itu berkata, awk semua yg perempuan ni...
Pilih lelaki itu baik2...Pilih yg memncintai Allah,  moga dia boleh membimbing anda...
Bukan awk yg membimbing mereka.... ~~


Hmmm...bila dipikirkan kembali..betul la apa yg ustaz katakan... ciri2 lelaki yg aku idamkan.. semua dia ada sebutkan... Siapa yang tak nak lelaki yg di idamankan...
hahaha...




Ustaz juga ada mengata pasal syurga neraka...kebanyakan penghuni neraka adalah kaum wanita.....
Hanya Allah mengerti perasaan aku saat itu...air mataku mengalir..sungguh..hatiku sebak, dan beristighfar ... aku beristikarah kembali...


Ya Allah, alangkah indahnya aku dapat ke Syurga..Di sana, ada bidadara menanti..bidadara yg ditakdirkan buat kita....Maha Suci Bagi Allah...Indahnya jika kita dapat kan???






Insyaallah....













Saturday, November 20, 2010

Hari Sabtu

20/11/10,
Satu tarikh yang di nantikan wat aku setelah sekian lamanya tidak hang out bersama keluarga tercinta...
Yeah! This moment i will never forget..
Menonton wayang 
Lokasi : Jaya Jusco,S2


Hopefully, semuanya berjalan dgan lancar...AMIN
;)




Hmmm...
Esok dah kna balik kolej..
Nilai..Ooo Nilai...




Lama tak dengar Khabar..
Dgar citer Bilangan Junior makin bertambah..
Ini semakin tergugat nie~~ hak2!


Bila posting jew,
Staff Nurse msti lebih hrap kite wat keje..
" Adik dah calit dua ye, meh tolong akak ea??"




Bukan berkira, but sometimes aku bengang....
Student bukan main bnyak, nak attend call bell apatah lagi..
haram patah sowg pon takde....
huhuhu..




MAantyttiiiinn....
sok saya dtg ea...


HAHA
;)))

Wednesday, November 17, 2010

Aidiladha muncul kembali...





Alhamdulillah..berakhir sudah 6 minggu yang mencabar..Yeah!! i'm back home...Seremban..here i come..hehehe ~_~.. Anyway,penatnye...boleh plak tersangkut 1 jam dlam bas..


Bengangnye....
kot ye pon, cuba la beramah sikit..berbudi bahasa...cuba terang perkara sebenar kat kami..
Kiranya iman aku masih kuat agi...aku bersabar..but penumpang2 yang lain..mcm dah tak boleh tahan...bebel2..non-stop..


Ada seorang aunty ini berkata " haiiya..lain kali behenti la kat tmpat yg boleh rest2..ini tidak, wat olang susah saja.."


Papepon, I'm happy coz da sampai Seremban..alhamdulillah..pat gak aku beraya bersama keluarga.. ;)


Moga raya korban kali ini berjalan dengan lancar..AMin..


Agak2nya..berapa ekor lembu dikorbankan pada tahun ini???
hehehe...


Buat sahabatku yg berada di JB, Nur Hidayah Ainol Zamrin~~ saya bersimpati buat anda.. Semoga gembira di samping kawan2 mu..Sooryy, saya tidak dapat bantu anda ape2..cuma dapat doakan buat kamu dari jauh...


oklah......daa



Wednesday, October 20, 2010

duri ranjau kehidupan


Ya allah! aku memanjatkan rasa syukur padamu..atas segala kau kurniakan padaku. suka duka kau tunjukkan padaku..aku mohon padamu ya allah! tabahkan lah atiku menerima dugaanmu..sekian lamanye rasa ini terkubur di hati..kau hapuskan lah perasaan ini, ya allah!..perasaan yang telah lama dihanyut ditelan dek zaman. Biarlah ia sebagai kenangan terindah bagiku..meskipon,rasa ini diibaratkan duri yang menikam kalbu..




Oh dunia..betapa indahnya jika hidup ini penuh warnawarni kegembiraan,kebahagiaan tanpa perlu rasa terseksa, tanpa ada pengorbanan...Aku tahu tuhan itu maha adil n saksama..Aku redha kalau ini ketentuannya..Untuk aku menghargai n menghayati erti kehidupan ini...




Sahabat? dimana kamu di saat aku memerlukan mu... di manakah letaknya erti persahabatan? saya tak mengungkit pape yang pernah saya lakukan untuk kamu..di saat kamu susah...di saat kamu senang..atau di saat kamu memerlukan pertolongan..ye sahabat.. saya sentiasa di sisi kamu...n saya tak mengharapkan pape dari kamu.. saya hanya harap awk menghargai saya sebagai seorang sahabat kamu..


Ye sahabat.. maybe, kite punye tak sama perwatakan...ye saya akui..saya yang jenis serius..n sometimes,kalau saya masuk air boleh tahan gak! haha ;) tapi saya mengharap awk mengerti sape saya n saya nak awk tahu saya tak pernah simpan pape di ati ni... cuma saya cukup terkilan ngan sikap kamu semua...




Saya harap kite sama2 bermuhasabah diri kita....nilai diri kite mcmne...ambil iktibar bersama...Buang yang keruh, ambil yang jernih....insyaallah...Wasalam....

Monday, October 18, 2010

Love is Hurt

Andai kata cinta itu sebuah pengorbanan,
mengapa pengorbanan itu bukan noktah sebuah cinta?
Andai kata derita itu harga sebuah cinta,
mengapa cinta itu semakin sukar untuk dimiliki??
cinta umpama kota kristal..
indah di penglihatan,derita di perasaan....


I wrote your name in the sand
but the waves washed it away
then I wrote it in the sky
but the wind blew it away
so I wrote it in my heart
and that's where it will stay
   




~WaNtINg him is hard to ForGet,
LovINg him is hard to RegRet,
LOsInG him is hard to aCCePT,
but even with all the H.U.R.T i've felt,
LetTIng Go is the most PaiNFul yet~


    


Sunday, October 17, 2010

Happy birthday to my little brother :)



To my little bro..happy birthday yg ke-16...Semoga panjang umur and dmurahkan rezeki..Sory tak pat celebrate bersama....Ingat pesan along nie, jangan nakal2...Blajarlah bersungguh2..Next year,awk da nak SPM...Lakukan yang terbaik..Ingat ibu ayah yang banyak berjasa pada kita.... Anyway,Love you adik!!!
:)





Amirul Farhan Bin Anuar
Born On 17 October 1994
Adik lelaki saya yg....encem..hehehe

cuti ooo cuti..


Hari ahad ini yang indah ,i am off day today..yeah! eventhough 1 day..it's okay..leh gak aku release penat aku bekerja selama 6 hari tanpa gaji....hmmm...bosannye, nak outing plak..malas asenya...tak pew..tak pew...so,inilah masanya...Kitas ON9 :) hehehehe....






My planning today :

  1. Mengemas~~already done
  2. basuh baju and iron uniform ~~~pon udah!
  3. Makan??? ~~~ almost done....
  4. Menonton BOF?? ~~ ok gakk.....



Boy over flower..citer cinta 3 segi yang tidak asing agi bagi pencinta drama korea....Walaupun,banyak kali ulang menonton,ia tetap pujaan di ati...OH Lee MIn Ho,Kim Bum....:)) boleh tak saya nak boy macam diowg..Sweet doh!
hehehe

Wednesday, October 13, 2010

hari yang mencabar~~hari khamis!


Waa...tak percaya yang aku bakal kerja di klinik doktor selama 3 hari..Hope semuanya bakal ok la...Akan ku kumpulkan ilmu2 yang berguna...

Hari ini,boleh tahan la pnat nya...ngan layan mak baby ngan anaknya sekali...huhuhu...tak senang duduk aku...

Hari ini gak,tak de procedure yang aku pat wat...bengang! huhuhu..hope2....akan datang ade la procedure yerk!....

Oklah..that all for today..i am so tired right now......;)

Tuesday, October 12, 2010

Hey Tuesday :)

Tepat pukul 6.45, aku tiba di wad yang ditetapkan..Agak payah gak tuk aku menyesuaikan diri di hospital baru, environment yang berbeza.. first procedure yang aku lakukan ialah mandikan bayi..Betulla kata madam,ape yang kita praktis di skill lab dengan yang real situation lain...yela anak orang la katakan..kang jadi pape kang,aku gak yang susah..excited la time mandikan eventhough ada sikit2 mistake tu..hehehe and aku gak dpat cuci berak baby...ia simple dari cuci berak orang dewasa..


Hari ini juga, aku sangat bertuah kerana berkesempatan untuk menyaksikan detik2 yang sangat indah~~~iaitu saat kelahiran bayi secara vacum...:)
Memang tersentuh bila tgok moment tu,mak sedaya upaya meneran untuk push out baby dengan sepenuh tnaga..~~teringat plak agaknya mcam tu la mak aku time lahirkan aku secara normal....saat 19 tahun yang lepas.... Aku juga berkesempatan melihat doktor memberi injection kepada patient tu di tempat '#$$$##' ...'macam sakit je rase!' ble aku tgok cara doktor tu inject..tapi rase sakitnya...hanya tuhan yang tahu....


Di samping itu,aku dpat melihat bagaimana doktor lakukan mrp ( manual removal placenta)..hmmm...pro jew doktor tu tarik......


Hari ini aku bengang la gak walaupun aku tak tunjuk depan2...dahla ta pat procedura nak wat...3 kali aku turun kat xray department wat xray kaki baby tu...dah la aku kna pgang kaki baby tu ngan pakai baju yang berat tu...hmmm....tak pew...myra sabar lah...........~_~


oklah diari..tangan aku dah sakit..lain kali la aku sambung yerk! ;P



Monday, October 11, 2010

Dear diary





Hari ini aku berasa sangat nervous..Yela first time di Ipoh Specialist hospital...Not bad la tmptnye, ala2 hotel pon ada gak..Hospitalnya sangat besar..n agak payah saya nak hafal tempat(sungguh!)...Yg specialnya,kat sini ada mengamalkan kupon 2 ringgit..nasi plus 2 ketul ayam plus sayur...SAngat berbaloi bagi aku yang masih student nie...Anyway,disebabkan demam plus selsema ,harinie...pale aku ase pening2...selsema nie wat aku tak selesa...dah masuk 2 hari da...makan panadol suda,ubat selsema..minum air suam bnyak2...hidu minyak angin...hmmmm....pendek kata mcm2 ada...but syukur pada allah..aku masih boleh kawal perasaan aku nie...anyway..hope aq akan sembuh ngah cepat..insyaallah..ok..sampai disini warkah saya pada kali ini..;)

Sunday, October 10, 2010

Love ya



Yeah, huh
Here we go once again
Guess who's back, let's go
This one is all about you
I really hate you but I love you
So what can I do?
Now listen

Neoreul bomyeon apa, sumi neomu gappa, ije nae sonjaba
Geu sarameun neoreul saranghaji eanhneunde wae?
Why don't you get it?
Baby let me
Love ya, love ya, love ya

Nae jeonbureul georeo, I jumuneun georeo, we can be so perfect
Sesangmodu jeokidwindahaedo naneun andwae
Neo animyeon andwae
Baby let me
Love ya, love ya, love ya

Oneureun yeotaekkeot gidaryeosseo
Mianhae ganjeolhi baraewasseo
Nal bitgyeogattdeon ni uraen sarangi janinhage kkeulnagireul
Geusaram ijeo, ijen jiweobeoryeo
Eochapi neohaguneun eoolriji anhaneungeol
So baby wont you come to me
I'll make you make you happy

Neoreul bomyeon apa, sumi neomu gapen, ijen naesun japa
Geu sarameun neoreul saranghajieanhneunde wae?
Why don't you get it?
Baby let me
Love ya, love ya, love ya

Nae jeonbureul georeo, I jumuneun georeo, we can be so perfect
Sesangmodu jeokidwindahaedo naneun andwae
Neo animyeon andwae
Baby let me
Love ya, love ya, love ya

Cheoeumen haengbokhagil baraesseo
Geude birok geusaram yeopeseorado
Mideosseoseo. Na eopsi haengbokhadamyeon, geugeolro chungbunhaesseo
Hajiman, neoui nunmol ipuyeo. Neoui seulpeumi boryeo
Amuri chamabwado andwae ijen jichyeo michyeo
I cannot let it go, I gotta take you
Ije uri unmyeongingeol yeah

Neoreul bomyeon apa, sumi neomu gapen, ijen naesun japa
Geu sarameun neoreul saranghajieanhneunde wae?
Why don't you get it?
Baby let me
Love ya, love ya, love ya

Nae jeonbureul georeo, I jumuneun georeo, we can be so perfect
Sesangmodu jeokidwindahaedo naneun andwae
Neo animyeon andwae
Baby let me
Love ya, love ya, love ya

Eotteohke neon moreuneunde? Hapil geu saraminde?
Neoui apeun sarangddawin nan bolsueoptneunde
Ijteo, ni kaseum myeondeulgehaneun geureon nappeunsarang
Ijen jipeochyeo please! Apeun neoreul guhagesseo
Geoule bichin neoui nunmuli sorieopsi, euimodoeopsi heureulddae
Naegaseumeun wanjeonhi jjiteojineungeol, I can cross over the sea
Nareul mideojwi, haneule maengsehalge
Urin majimak sarangi dwiltenikka yeah

Neoreul bomyeon apa
Sumi neomu gapa
I simjangi apa
Geu sarameun neoreul saranghajianhaneunde wae?
Why don't you get it? Baby let me
Love ya, love ya, love ya

Nae jeonbureul georeo, I jumuneul georeo, we can be so perfect
Sesangmodu jeokidwindahaedo naneun andwae
Neo animyeon andwae
Baby let me
Love ya, love ya, love ya
Let me love you baby!

Andwae,
Andwae,
Neoeopsin...


to my heart..and my soul..please listen it up!





                Hye caro! lo sai che ho ancora l'amore e l'amore con teanche se non preoccupatevi che cosa ho parlaremiei cari, sentitevi anima mia....Io lo √® in modo...5 anni faLei ha preso il mio cuorema male di me profondamenteed era sempre in miniera...

2 minggu end of CHN Posting at KD Gadong,Seremban N9

   



  Alhamdulillah..Berakhir sudah posting Chn di Sendayan..Banyak pengalaman yg aku dapat and sangat seronok dapat bekerjasama dengan Madam Siti..Beliau sangat dedikasi,penyayang,baik hati..kaya mencurahkan ilmu kepada anak didik nya...and kami disana sangat2 seronok...Tak lupe juga hostel di gadong indah...huhuhu..Kerana kamu(hostel),hp aku rosak...sob sob~~~sangat sedih ;( (nasib baik 3310 sangat berjasa) hmmm...ibarat zoo yang sering membuat kami exercise selalu untuk mengejar kamu...(cik bee plus cockroach) .....


    
      Inilah madam yang kami sayangi....Miss her lorh..Time nie,kami tgah wat evaluation on the last day,ari jmaat...anitha dengan tekunnya mendengar...hehehehe...;)
  




   Kami dengan style masing2..hehe..ape macam? alamak! terlebih sudah..seronok la bile teringat kembali zaman sukasuki kami bersama vinci,kak leen,fairuz,mag,anita,kak nandeni...and tak lupa jugak photographer kami kaveee(kamu banyak berjasa sayang)...;) 

halwa telinga bersama :)




UNITENDED
You could be my unintended
Choice to live my life extended
You could be the one I’ll always love
You could be the one who listens to my deepest inquisitions
You could be the one I’ll always love
I’ll be there as soon as I can
But I’m busy mending broken pieces of the life I had before
First there was the one who challenged
All my dreams and all my balance
She could never be as good as you
You could be my unintended
Choice to live my life extended
You should be the one I’ll always love
I’ll be there as soon as I can
But I’m busy mending broken pieces of the life I had before
I’ll be there as soon as I can
But I’m busy mending broken pieces of the life I had before
Before you

New comer is here!!!



Olla..Hye all! I'm new comers..hope we will keep in touch sama2..hehehe..Ntah la,Tetibe je teringin nak berkarya..and kenape aku menghasilkan blog nie???
First,untuk luahkan isi hati aku..Next,untuk suke2 bersama...that for you entertainment and lastly,bagi aku....bila aku start mengarang...ia umpama aku melepaskan beban otak aku yang kadang2 agak berat ngan memikirklan masalah..tak kira suka duka kisah kehidupan aku sebagai anak pertama,Encik Anuar dan Puan Azimah...However,Aku amat menyayangi mereka ketat2!! Tak lupe juga buat 3 orang adik aku yg lain...Cik Didie,Amirul and Adik ika...Hmmm..Oklah..Smpai disini sahaja warkah ini...LOVE YOU! Amor y le faltar√° :)... 


                                                  ~Selipar Biru~